19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Neverjetno! Terorista, ki je v Manchestru ubil 22 ljudi, je vojna mornarica tri leta pred tem “rešila” z vojnega območja v Libiji in ga pripeljala nazaj v Veliko Britanijo!

Salmana Abedija je avgusta 2014 rešila vojna mornarica iz Libije, ker naj bi se tam bil primoran boriti. Skupaj s 100 drugimi ljudmi so ga rešili, peljali na Malto in na letališče v Veliko Britanijo. Tri leta po tem, lansko leto maja, pa je izvedel teroristični bombni napad na koncertu Ariane Granda v areni v Manchestru, v katerem je življenje izgubilo 22 ljudi, vključno s sedmimi otroki.

 

“To, da je človek, ki smo rešili iz Libije, storil takšen zločin v Veliki Britaniji, je dejanje velike izdaje,” so mnogi prepričani.

Abedi je bil državljan Velike Britanije, ki je odpotoval v Libijo. Tam so ga pozneje “rešili”, a je bil že takrat varnostnikom na ladji “sumljiv”. Po tem, ko so jih odpeljali na Malto, je skupaj z bratom (njuni starši so migranti iz Libije) odpotoval nazaj v Veliko Britanijo, kjer je študiral na Salford University, kasneje pa je študij zapustil. Varnostniki na reševalni ladji pa so dejali, da je medtem, ko je bil v Libiji, postal ekstremist, saj so mu “sprali možgane”, ker je bil priča tamkajšnjim bombnim napadom. “Bil je britanski državljan in naša naloga je bila, da ga rešimo.” Njegovi starši pa so po poročanju portala Mail Online odšli nazaj v Libijo, kjer se borijo za Islamsko državo. 

Tri leta pozneje pa je Abedi izvedel napad na koncertu ameriške pop pevke Ariane Granda v Manchestru v Angliji, v katerem je bilo ubitih 22 ljudi, 59 pa ranjenih. Odgovornost za napad pa je prevzela Islamska država. Kot je sporočila skupina, je bil storilec eden od njenih “kalifatovih vojakov, ki je nastavil bombo med množico”. IS je ob tem napovedala tudi nove napade.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine