9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Neverjetno! Migranti skušali ilegalno prečkati mejo med BiH in Hrvaško pri Kninu, a so se izgubili – reševati jih je morala gorska reševalna služba!

Po poročanju portala krupljani.ba so zablodele migrante v BiH tokrat reševale celo gorske reševalne službe. Na območju Bihaća so na ta način rešili devet migrantov, pri reševanju so sodelovali gorska reševalna služba Bihać, mejna policija ter federalna in kantonalna uprava civilne zaščite.

 

Kot poroča omenjeni portal, so migrante reševali v nedeljo zvečer na območju Bosanskega Grahova, nedaleč od mejnega prehoda Strmica (na hrvaški strani se malo stran nahaja Knin). Gre za skupino migrantov, ki je skušala ilegalno prečkati mejo s Hrvaško, vendar so se zaradi gorskega terena, snega in slabe vidljivosti. Pristojne službe so bile o izgubljenih migrantih obveščene ob 17h s telefonske številke, ki je sicer registrirana v Veliki Britaniji.

Ob tem naj spomnimo, da je širše območje Dalmacije pokrila snežna odeja. Sneg so zabeležili tudi v Medžugorju, kjer sicer zelo poredkoma sneži.

Zadnje novice

Sorodne vsebine