6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Nevarnost za Evropo! Turčija v Nemčijo izgnala še dve domnevni pripadnici IS

Turčija je v petek zvečer Nemčiji poslala še dve nemški državljanki, ki so ju imeli zaprti kot pripadnici džihadistične skupine Islamska država (IS). Eno so ob prihodu v Nemčijo aretirali. Ženski sta v spremstvu nemških policistov prispeli z redno letalsko linijo na letališče v Frankfurtu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Kot je sporočilo nemško zvezno tožilstvo v Karlsruheju, aretirani ženski očitajo članstvo v teroristični skupini IS. Konec leta 2014 je odšla v Sirijo, da bi živela na območju, ki ga je nadzirala IS. Leta 2015 se je tudi poročila z nekim borcem te skupine in se nato preselila v Irak, kjer sta potem živela od podpore IS. Kasneje sta se spet preselila nazaj v Sirijo, kjer pa so ju v začetku leta zajeli kurdski borci, navaja dpa.

Druga ženska pa naj bi bila 21-letna Nemka, ki ji je uspelo pobegniti iz sirskega zapora al Hol, ki so ga nadzirali sirski Kurdi. A nato so jo prijele turške oblasti in v mestu Gaziantep je čakala na izgon v Nemčijo.

Turčija je že v ponedeljek v Nemčijo izgnala sedemčlansko družino, katere člani imajo tudi nemško državljanstvo in ki naj bi bili pripadniki IS. V Ankari so hkrati napovedali izgon še drugih domnevnih članov in borcev IS ter njihovih družinskih članov, ki imajo nemško državljanstvo. Več naj bi jih Nemčija dobila že v naslednjem tednu. Enako so napovedali tudi za državljane drugih zahodnih držav.

Zadnje novice

Sorodne vsebine