16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Nevarno naseljevanje muslimanov v Evropo. Kdo bo odgovarjal za to?

Pri dosedanjem trendu priseljevanja muslimanov z Bližnjega vzhoda in iz Afrike v Evropo naj bi jih bilo v naslednjem poldrugem desetletju več kot 10 odstotkov in čez nadaljnjih petnajst let, to je okrog leta 2050, že kar ena tretjina.

 

Reporter je 2. oktobra 2017 prinesel skrb zbujajoč komentar o barcelonski deklaraciji, ki je bila sprejeta ob koncu novembra 1995. Njen uradni namen naj bi bila vzpostavitev stabilnosti na območju Sredozemlja prek prostotrgovinske cone in gospodarskega sodelovanja sredozemskih držav. Tako se je začel proces evro-mediteranskega partnerstva (Euromed).

Del deklaracije, ki se nanaša na prost pretok ljudi in na spodbujanje multikulturnosti in se uresničuje zelo enosmerno, to je iz islamskih držav v Evropo, pa naj bi njeni tvorci dolgo časa skrivali pred javnostjo. Analitiki ga razglašajo za začetek “organizirane invazije nezakonitih migrantov iz Afrike in Levanta v Evropo”.

Mednarodni dogovori in deklaracije
Že pred sprejetjem barcelonske deklaracije je bila na pobudo Parlamentarnega združenja evro-arabskega sodelovanja sprejeta vrsta dokumentov, npr. strasbourška deklaracija (1975), izjava iz Damaska (1978) in še nekatere, ki so spodbujale priseljevanje Arabcev v Evropo, ohranjanje njihove verske in kulturne identitete prek islamskih kulturnih in izobraževalnih centrov v Evropi ipd. Vse v smeri, da bi se priseljencem ne bi bilo treba integrirati v sekularizirano evropsko družbo. To je, da bi na evropskih tleh živeli naprej ne samo svojo vero, ampak tudi šeriatsko pravo, vsaj njegov družinski del. To se, kot bomo videli v nadaljevanju, tudi že dogaja. Pakistanska pisateljica Sabatina James je npr. v svoji knjigi Obsojena brez zločina: moj boj za vero in svobodo (Založba Družina, Ljubljana 2016) navedla podatek, da samo v Nemčiji pobijejo na mesec nekaj muslimanskih deklic zaradi družinske časti, kar nekaj tisoč pa jih išče družbeno pomoč, da bi se izognile prisilni poroki. In tako imamo poleg uradnega evropskega pravnega sistema vzporedno ilegalno šeriatsko pravo, ki očitno zelo učinkovito deluje, najmanj na družinskem področju, vključno z omenjenimi krutimi sankcijami.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine