7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Neuradno: Hrvaška ne sprejema vrnjenih migrantov, če nimajo potrdila o normalni telesni temperaturi

Poklical nas je bralec iz okolice Starega Trga ob Kolpi, kjer so nedavno policisti znova zajeli večje skupine migrantov. Kot nam je pojasnil, je vračanje migrantov nazaj na Hrvaško s strani naše policije zelo oteženo, saj Hrvaška za vsakega vrnjenega migranta zahteva potrdilo o normalni telesni temperaturi, da bi se s tem izognila težavam s koronavirusom.

 

Kot pravi naš bralec, je to težko doseči, ker mnogi migranti prečkajo Kolpo tako, da jo preplavajo. V tem času ima Kolpa od devet do enajst stopinj Celzija, zato prihaja med migranti do prehladnih obolenj z vročino. Opozarja pa na nedoslednost hrvaške policije, saj je razdalja med meje med BiH in Hrvaško do meje s Slovenijo majhna, od 70 do 80 kilometrov. Migranti pa prihajajo do slovenske meje v velikih skupinah, od 40 do 80 ljudi, in se ne menijo za ukrepe, ki se nanašajo na socialno distanco. Čudi se, kako da teh skupin ne opazijo niti policisti, niti državljani Hrvaške. Slovenska policija navadno zajame migrante nedaleč stran od meje, a jih ne more več vračati.

Zaradi vsega tega, kar se je dogajalo v preteklosti, se Belokranjci bolj bojijo migrantov kot koronavirusa, pravi.

Ob tem je naš bralec opozoril tudi na nedoslednost Evrope, ki veliko preveč popušča turškemu voditelju Erdoganu. Slednji pa bi lahko mlade moške uporabil kot svoje borce v Sirijo, a jih namesto tega pošilja v Evropo.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine