32.6 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Nemška šola kupila burkinije za muslimanske deklice, da bi “podprla” njihovo integracijo?!

Srednja šola v Herneju je kupila 20 burkinijev – islamskih kopalnih oblek, da bi muslimanske učenke sodelovale pri učenju plavanja in da bi s tem podprli njihovo integracijo, je izjavil ravnatelj šole Volker Gößling.

Volker Gößling je “zmagoslavno” izjavil: “Zdaj se nihče več ne more izgovarjati, da se ne more udeležiti učenja plavanja.” Po njegovem prepričanju je učenje plavanja v sklopu integracije in nemške kulture. Razlog za njegovo nerazumno dejanje je prepričanje, da brez burkinija muslimanske deklice ne bi sodelovale pri tej obliki telovadbe. “Hočem, da se vsi naučijo plavati in za to ustvarjam ustrezne pogoje.”

Njegova poteza je med lokalnim prebivalstvom naletela na močne kritike. Klaus Spenlen, strokovnjak za izobraževanje, je izjavil, da je šola “zavrgla tradicijo, ki je ne bi smela nikoli opustiti”, to pa je označil kot“preventivno poslušnost”.

Gößling je za nakup islamskih oblačil zapravil okoli 400 evrov, denar pa je med drugim vzel iz dobrodelnega fonda. Presenetljivo, a 15 deklic se je odločilo, da se bo sedaj učilo plavanja. Ljudje, ki so blizu šoli, pravijo, da je veliko mladih muslimank zavrnilo plavanje zaradi religioznih razlogov, poroča Voice of Europe.

M. S./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine