17 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

Nemčija: Tujci odgovorni za ogromen delež storjenih zločinov

Piše: Ivan Šokić

Po zadnjih uradnih statistikah osumljenci nenemškega porekla še vedno predstavljajo neproporcionalno ogromen delež osumljencev v kriminalnih zadevah. Ta delež je še posebej zaskrbljujoč v primerih posilstva in napada.

 Čeprav se je število zabeleženih zločinov v letu 2021 v primerjavi z letom 2020 znižalo za 4,1 odstotkov v Nemčiji opažajo, da delež osumljencev nenemškega porekla še naprej narašča.

Po statistikah Urada nemške zvezne kriminalistične policije (BKA) so tuji državljani v Nemčiji, navkljub dejstvu, da predstavljajo “zgolj” 12 odstotkov celotnega prebivalstva zagrešijo približno polovico skupinskih posilstev,  42 odstotkov posilstev, 16,6 odstotkov vseh spolnih zlorab otrok, 23,5 odstotkov zločinov povezanih z distribucijo, razpečevanjem, posedovanjem in proizvodnjo otroške pornografije, 37,6 odstotkov tatvin in 37,6 odstotkov nasilnih zločinov. Uradna statistika pa ne razlikuje med narodnostjo in državljanstvom, zato bi lahko delež zločinov, ki so jih v Nemčiji zagrešili nenemci bil v resnici še večji.

Uradno tuji državljani predstavljajo 12 odstotkov nemškega prebivalstva. A npr. potomci turških migrantov z nemškim potnim listom so v uradnih statistikah vodeni kot Nemci in ne Turki, opozarja Remix News. V Nemčiji naj bi se nahajalo 20 milijonov priseljencev. Po podatkih iz leta 2017 jih ima kar 51 odstotkov tudi nemško državljanstvo. Nemčija ima sicer skupaj 83 milijonov prebivalcev. Dejstvo, da je slaba četrtina tujcev, je alaramantno.

Kakor je v nedavnem intervjuju za Le Figaro povedal nekdanji direktor francoske obveščevalne službe DGSE Pierre Brochand, ob takih številkah ni več govora o posamezniku, ki bi se lahko integriral v družbo, temveč o diasporah, ki so dovolj številčne, da lahko uveljavijo svojo politično moč. Potemtakem lahko govorimo o ugrabljeni državi.

Nemški organi pregona so v lanskem letu našteli 223.838 zločinov proti osebni svobodi, kar vključuje tudi prisilne poroke, izsiljevanje in grožnje. Delež teh zločinov se je povečal za 10,6 odstotkov, kar 27,2 odstotka pa so zagrešili tuji državljani. Nasplošno se je število zločinov, ki so joh zagrešili tuji državljani v letu 2021 v primerjavi z letom poprej povečalo iz 33,7 na 33,8 odstotkov. Ob tem je treba poudariti, da se je število prijavljenih zločinov v zadnjem letu zmanjšalo. Nemška notranja ministrica Nancy Faeser, ki sicer v državi vodi svoj boj proti “desničarskemu eksremizmu”, pa ostaja slepa za neproporcionalno veliko vlogo, ki jo v uradni kriminalni statistiki igrajo tujci.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine