3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Nemčija: Skoraj 40% vseh napadalcev z nožem v nemški zvezni pokrajini Severno Porenje Vestfalija je migrantov

V prvi polovici leta 2019 so prav tuji državljani izvedli skoraj 40 odstotkov vseh napadov z nožem v nemški zvezni pokrajini Severno Porenje-Vestfalija. A ta številka je najbrž precej višja.

“Tako je skoraj trikrat večja verjetnost, da bodo napadli tujci, saj predstavljajo že 12,8% prebivalstva,” je dejala skupina AfD v državnem parlamentu v Düsseldorfu.

Markus Wagner, vodja državnega parlamentarnega odbora AFD, je v tedniku Junge Freiheit iz Berlina dejal: “Za temi številkami se skriva veliko človeškega trpljenja, ki se ne bi smelo dogajati v tem obsegu.”

Poudaril je, da gre za  problem, ki se ne bo rešil, če se ga bo zavračalo.

Po podatkih ministrstva za notranje zadeve Severno Porenje-Vestfalija je bilo v prvi polovici leta 2019 storjenih 44 umorov z noži. Poleg tega so storilci kaznivih dejanj uporabili nože v 1 089 primerih, v katerih so bile zabeležene osebne poškodbe.

Wagner je kritiziral manjkajoče podatke o posameznikih, ki imajo dvojno državljanstvo. Na žalost iz statistike ni bilo povsem razvidno resnično število osumljencev z migrantskim poreklom. V primeru, da imajo osebe več državljanstev, eno od njih pa je nemško, je po navedbah Ministrstva za notranje zadeve in v nacionalnih predpisih „nemško“ prevlada in je storilec v statistikah voden kot nemški državljan.

Zaradi tega Wagner vztraja, da dejansko ni točnih podatkov o tem, katere narodnosti storijo nožni zločin. “Ker naturalizirani migranti niso identificirani v naboru podatkov, žal ne moremo dobiti predstave o kazenski odgovornosti te demografske skupine, ” rekel je.

Podatki o tem, kdo izvaja napade z nožem v Severnem Porenju-Vestfaliji, so se šele začeli zapisovati leta 2019. Podobnih statistik za celotno državo šeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine