10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Nemčija na mejah zavrnila več kot 20.000 tujcev, prav taklo ne sprejema več migrantov

Nemčija je v prvih dveh dneh po uvedbi strožjega nadzora na mejah s petimi sosednjimi državami zavrnila 21.000 tujcev, od tega 15.000 v ponedeljek, je danes sporočilo nemško notranje ministrstvo. Dodali so, da v okviru ukrepov za zajezitev koronavirusa prav tako ne bodo več sprejemali beguncev.

 

Nemške oblasti so v ponedeljek zjutraj z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa uvedle strog nadzor na mejah s Francijo, Avstrijo, Švico, Luksemburgom in Dansko. Mejo lahko še naprej prehajajo dnevni migranti. Domov se lahko brez težav vračajo tudi Nemci. Prehod čez mejo pa je še vedno mogoč tudi za prevoz blaga. V torek zvečer je Nemčija za 30 dni prepovedala vstop vsem, ki niso državljani Evropske unije.

V ponedeljek so na mejah zavrnili 15.000 ljudi, v torek pa še 6000. Na nemškem notranjem ministrstvu so poudarili, da to kaže, da so številni razumeli uvedene ukrepe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Dodali so, da prekinjajo tudi sprejemanje beguncev v okviru različnih programov, vključno z dogovorom med EU in Turčijo. Begunce bodo spet sprejemali, ko bo to mogoče, so pojasnili po navedbah francoske tiskovne agencije AFP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine