5.8 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Nekaj so jih že vrnili na Hrvaško, nekaj pa jih je že prosilo za azil

Včeraj  zjutraj  so policisti v Slivnici prijeli državljana Afganistana, ki je  ob  avtocesti  pešačil proti Italiji. Ugotovili so, da je nekaj ur pred tem  peš,  na  zeleni meji ob avtocesti v Gruškovju, iz Hrvaške nedovoljeno vstopil  v  našo  državo.  Policisti  so  ga do predaje hrvaškim varnostnim organom nastanili v Dom za tujce.

Sinoči  pa  so  policisti  na  Mednarodnem  mejnem  prehodu  Gruškovje,  na priklopnem  tovornem  vozilu  turških registrskih oznak odkrili pet skritih državljanov  Afganistana,  ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vseh pet so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 21. 5. 2020 od 6.00 ure, do danes, 22. 5. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 38 oseb, 14 izmed njih so v Slovenijo vrnili italijanski varnostni organi. 8 oseb je zaprosilo za azil. Po državljanstvih: Afganistan: 12, Pakistan: 12, Jemen: 8, Nepal: 2, za 4 osebe pa se državljanstvo še ugotavlja.

Poleg omenjenega so policisti  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Trnovca  (PP  Metlika)  in  Kostanjevice  na  Krki  (PP Krško) izsledili in prijeli  osem  tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki  s  petimi  državljani Maroka in tremi državljani Alžirije še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine