22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Nedovoljeno vstopili v našo državo

Policisti Policijske postaje Podlehnik so v mesecu decembru obravnavali že dva primera tujcev, za katere so ugotovili, da so na nedovoljen način, peš, izven mejnega prehoda prestopili državno mejo iz smeri Republike Hrvaške.

V soboto, 1. decembra, so okoli 5. ure zjutraj izsledili 6 državljanov Afganistana, ki so v okolici mejnega prehoda Gruškovje peš, na nedovoljen način prestopili državno mejo. Ker je šlo za eno mladoletno osebo in pet otrok, se je v postopek vključila tudi delavka centra za socialno delo. V postopku so zaprosili za mednarodno zaščito, zardi česar so bili odpeljani v Azilni dom v Ljubljano.

Drugi primer so obravnavali pretekli petek, ko so okoli 1. ure zjutraj na avtocesti A4, izven naselja Lancova vas, ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da je v vozilu prevažal 7 državljanov Afganistana, V nadaljevanju so ugotovili, da je vseh sedem pred tem peš, na nedovoljen način prestopilo državno mejo iz smeri Republike Hrvaške in nato v bližini mejnega prehoda Gruškovje vstopilo v navedeno vozilo. Vozniku, sicer državljanu Pakistana z urejenim dovoljenjem za prebivanje v Italiji, so policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države odvzeli prostost. Naslednji dan so ga skupaj s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Šest državljanov Afganistana je bilo po postopku vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, en pa je bil zaradi podane namere za vložitev vloge za mednarodno zaščito odpeljan v Azilni dom v Ljubljano.

PU Maribor

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine