5.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Nedovoljeni prehodi meje tudi na območju PU Celje: večina migrantov zaprosila za azil

Na  PU Celje so  v  petek, okoli poldneva dobili klic od  občana, ki je povedal, da je na območju Rogatca  opazil  skupino  ilegalnih  prebežnikov.  Kmalu  po  obvestilu so obmejni policisti  izsledili pet državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo.

 

Po  izvedenih postopkih so vsi zaprosili za azil. Občanu se zahvaljujemo za podatek o ilegalnih prebežnikih.

V  soboto  so  v  Nimnem na območju Rogaške Slatine izsledili štiri državljane Iraka, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Po izvedenih postopkih so vsi zaprosili za azil. Spet ta »čarobna« beseda, ki odpre vrata v »begunsko-migrantski raj.  In breme za proračun, bi  dodal.

V  Kunšperku  smo  v soboto izsledili še osem državljanov Bangladeša in dva državljana  Pakistana,  ki  so  ilegalno  vstopili v Slovenijo. Po končanih postopkih so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Mejni prehodi na območju PU Celje so, kljub neatraktivnosti in oddaljenosti, še vedno vaba za iskalce »sreče« in njihove sprovajalce, da pripeljejo in jih prepustijo boginji sreče oziroma primernemu času za prehod v  shengensko Evropo in naprej v dežele ali deželo sanj, ki jo izgovarjajo med spanjem: »Germany«!…

Policija in obmejni organi morajo ohraniti budnost in profesionalnost. Čas ki je in verjetno kar še nekaj  časa bo, v smislu pritiska na Evropo kot edina dolžnica da jih sprejme, trajal.

Ni popuščanja!

Zadnje novice

Sorodne vsebine