19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Ne boste verjeli! Migranti, nastanjeni v luksuznih apartmajih v Grčiji, zahtevajo še bolj luksuzno namestitev, zato zapirajo cestne povezave!

Muslimanski migranti so v Grčiji iz protesta blokirali cesto, ki povezuje Atene z antičnim mestom Tebe. In zakaj protestirajo? Zaradi menda slabih pogojev nastanitve.

 

Po poročanju portala Voice of Europe migranti zahtevajo apartmaje znotraj mesta namesto hiš, v katerih jih je sedaj namestila država. Migrantska namestitvena točka, kjer se nahajajo sedaj, pa velja za najbolj luksuzno v Grčiji, saj imajo na voljo šolo, igrišče, kliniko za ženske, patološko kliniko, brezžični internet, klimatske naprave in preostale dobrine.

Zanimivo je, da je nekaj migrantov iz druge namestitvene točke v bližini Aten blokiralo državno cesto med Atenami in Korintom. Po tej edini povezavi se vsak dan v Atene in iz njih pripelje okoli 100 tisoč Grkov, zaradi česar je prišlo do blokade prometa. Kot poroča portal, ni videti, da bi Grki odobravali ta protest.

Dejstvo pa je, da je takšen način protesta celo kaznivo dejanje s težkimi posledicami, vendar pa grška vlada proteste migrantov tolerira. Po drugi strani pa grška policija napada grške patriote in jih kaznuje že za zelo majhne prekrške.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine