4.6 C
Ljubljana
torek, 29 novembra, 2022

Naval migrantov ne pojenja, odkrili so jih celo v slovenski prestolnici

Na območju PU Koper so v zadnjih 24ih urah obravnavali 28 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo.

Tri osebe so na območju Slovenije zaprosile za mednarodno zaščito, zato so bile nastanjene v Azilni dom v Ljubljano. Ostali bodo tekom dneva vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Kot sporočajo iz koprske policijske uprave, je bilo med zajetimi sedem Pakistancev, 12 Afganistancev, šest migrantov je iz Kosova, dva iz Indije in eden iz Libije.

Iz mariborske policijske uprave tokrat ne poročajo o ilegalnih prehodih meje. Zato pa je bila tokrat na udaru PU Novo mesto. Kot so sporočili, je na  mejni prehod Obrežje pripeljal voznik tovornega vozila  srbskih  registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled  tovornega  vozila,  kjer  so v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana,  ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in  nezakonito  vstopiti  v  Slovenijo.  V popoldanskih urah so na vstopu v Slovenijo  v  tovornem  vozilu  bolgarskih registrskih oznak odkrili še tri državljane  Afganistana,  ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Sicer pa so policisti na  območju  Balkovcev,  Brega pri Sinjem Vrhu, Tanče Gore (PP Črnomelj) in Podbočja  (PP  Krško)  izsledili  in  prijeli  24  tujcev, ki so nezakonito prestopili   državno   mejo.  Policijski  postopki  z  desetimi  državljani Bangladeša,   osmimi   državljani  Maroka,  štirimi  državljani  Palestine, državljanom Alžirije in državljanom Pakistana še niso zaključeni.

Policisti PU Ljubljana pa so v zadnjih 24 urah med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območjuLivolda,  Klancev,  Žimaric   in   Ljubljane izsledili in prijeli 29 tujcev (drž. Maroka, Bangladeša in  Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine