14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Naval migrantov na slovensko mejo pri Gruškovju in Rogaški Slatini! Vrnili so jih na Hrvaško, nekaj pa so jih je natlačili v Centre za tujce

Radio Ptuj je pred tremu urami na Facebooku objavil podatek, da so policisti policijske postaje Podlehnik pri Gruškovju včeraj pozno popoldne prijele največjo skupino migrantov doslej, menda kar 73!

Pri Rogaški Slatini pa so jih danes zjutraj našli kar 52!! Skupaj kar precej čez sto torej. In kolko jih je šlo “neopaženih” naprej in mimo?! Se bo vendarle že kaj storilo za zaprtje meje?!

POROČILO POLICIJE:

Policisti  PP Ormož so namreč včeraj zjutraj v Hermancih prijeli dva tujca, državljana  Maroka  in  državljana  Alžirije,  ki je pred tem na območju PP Ljutomer  nedovoljeno  vstopila  v  Republiko  Slovenijo. Zaradi tega so ju predali v nadaljnji postopek policistom PP Ljutomer.

Pri Gruškovju je mrgolelo Pakistancev

Včeraj   popoldan   so  policisti  PP  Podlehnik,  na  podlagi  informacije domačinov, v Sedlašku prijeli skupino 73 tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v  našo  državo.  Med  njimi je bilo 62 državljanov Pakistana, 3 državljani Afganistana,  3 državljani Somalije, 4 državljani Bangladeša in 1 državljan Indije.  Tujce  so  policisti  z  avtobusom prepeljali na PP Ormož, kjer so izvedli   prekrškovne   postopke.  Vse,  razen  12  mladoletnikov  in  dveh poškodovanih  odraslih,  so  danes  dopoldan  že vrnili hrvaškim varnostnim
organom.  Ostalih  14  bo hrvaškim varnostnim organom vrnjenih v naslednjih dneh,  v formalnem postopku, zaenkrat pa bodo nastanjeni v Centrih za tujce v Postojni in Logatcu.

Noseča nezakonita migrantka

Proti  večeru  so  policisti  PP  Ormož  v  Središču ob Dravi prijeli štiri državljane  Iraka,  člane  ene  družine.  Njihovo  mamo  so  zaradi  visoke nosečnosti  z  reševalnim vozilom prepeljali v mariborsko porodnišnico. Ker je  bila  mama  po pregledu izpuščena iz bolnišniške oskrbe, bodo vse štiri vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes  zgodaj  zjutraj  pa so policisti na vlaku, ki je vozil med Ptujem in Slovensko  Bistrico  prijeli  dva  državljana  Tunizije, ki sta nedovoljeno prestopil  državno  mejo z Republiko Hrvaško. Po zaključenih postopkih bodo oba vrnili hrvaškim varnostnim organom.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine