15.3 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Pri najdenih ilegalnih migrantih močno prednjači PU Novo mesto; enega morali celo odpeljati v bolnišnico

V zadnjh 24 urah so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Knežje  Lipe  in  Ljubljane izsledili in prijeli štiri tujce (državljane Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.


Na območju PU Koper je bilo v istem času prijetih šest ilegalnih pribežnikov. Na območju PP Ilirska Bistrica so policisti obravnavali po enega državljana Pakistana in enega državljana Maroka, na območju PP Piran dva državljana Afganistana, na območju PP Koper pa dva državljana Pakistana. Italijanski varnostni organi so nam vrnili tri državljane Bangladeša in štiri državljane Pakistana.

Policisti PU Novo mesto pa  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Radencev,  Učakovcev (PP Črnomelj), Biča. Gorenje Nemške vasi (PP Trebnje), Velikega  Cerovca  (PP  Novo  mesto)  in  Podbočja  (PP Krško) izsledili in prijeli  63  tujcev,  ki  so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki  s 46 državljani Pakistana, devetimi državljani Bangladeša, petimi državljani Alžirije in tremi državljani Afganistana še niso zaključeni.

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo  in pregled tovornega vozila, kjer so na podvozju našli državljana Tunizije,  ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v  Slovenijo.  Tujec  je  bil  zaradi slabega zdravstvena stanja odpeljan v bolnišnico,  kjer  so  ga  oskrbeli,  kasneje  pa  so  ga policisti predali hrvaškim  varnostnim  organom.  Na  podvozju  tovornega  vozila  bolgarskih registrskih  oznak  pa so  našli še dva državljana Libije, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. Predali so ju hrvaškim policistom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine