21.2 C
Ljubljana
sobota, 19 junija, 2021

Našli migranta s ponarejenimi dokumenti

Včeraj zgodaj popoldan so ormoški policisti na železniški postaji v Ormožu na vlaku, ki je tja pripeljal iz Ljutomera, prijeli tri državljane Maroka.

 

Ugotovili so namreč, da so v našo državo nedovoljeno vstopili na zeleni meji na območju PP Ljutomer. Vse tri bodo po končanih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes, tik pred 2. uro je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo, z osebnim avtomobilom znamke Audi A6, bolgarskih registrskih oznak, vstopal 51-letni Bolgar. Policisti so ugotovili, da se je njegov sopotnik, 26-letni državljan Iraka, policistu izkazal s ponarejeno potno listino in osebno izkaznico Bolgarije. V predalu armaturne plošče so policisti nato našli še en ponarejen potni list Bolgarije. Policisti so obema ponarejene dokumente zasegli, oba bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu in obema so zavrnili vstop v našo državo.

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja državne meje v Ziljah na območju PP Črnomelj izsledili in prijeli štiri državljane Iraka. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Med  14.  1  .2020,  od  6.  ure  in  15.  1. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Ljubljane  izsledili  in  prijeli  5  tujcev  (drž.  Alžirije, Afganistana    in  Maroka),  ki  so  nezakonito  prestopili  državno  mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Izolski policisti obravnavajo tri državljane Indije, ki so zjutraj prišli sami na policijsko postajo in zaprosili za pomoč. V Slovenijo so prišli nelegalno. Postopki še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine