3 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

Naši viri: Avstrija zapira mejo za migrante, Slovenija pa jih še naprej sprejema – nas čaka kaos?

Po naših neuradnih informacijah bi zaradi navala migrantov v Slovenijo avstrijska vlada lahko že ta teden zaprla avstrijsko-slovensko mejo za vse migrante z Bližnjega vzhoda in Afrike. Vprašanje o tem smo poslali tudi na upravo avstrijske zvezne policije, odgovor še čakamo.

Avstrija je sicer že pred dvema letoma na meji s Slovenijo znova uvedla mejne kontrole, ne glede na to, da je Slovenija vsaj formalno članica schengenskega območja. Kontrole meje se sicer podaljšujejo za pol leta po predhodni odobritvi iz Bruslja, sedanja avstrijska kontrola naj bi bila odobrena do novembra letos. Nedavno je na facebooku tudi zaokrožila novica, da s prvim julijem Avstrija uvaja trajno kontrolo na meji, vendar to ni potrjeno. Res pa je, da Slovenija očitno ne varuje schengenske meje s Hrvaško, saj ilegalnih migrantov ne vrača tja, kamor so prišli, pač pa jim takoj omogoči bivanje pri nas. Prav tako Cerarjeva vlada tudi ni zaprosila za sprožitev mehanizma Frontex za skupno varovanje schengenske meje.

Če bo avstrijski ukrep uresničen, to pomeni, da prehod meje z Avstrijo za migrante iz Afrike in Bližnjega vzhoda ne bo več mogoč, vse tiste, ki bodo skušali prestopiti mejo, pa bodo vrnili v Slovenijo. V našo državo pa že tako ali tako prihaja okoli 50 tisoč migrantov, za večino je Slovenija ciljna država, saj so očitno dobro informirani, da lahko brez težav dobijo azil, tudi če ilegalno prestopijo mejo. S tem se bo število migrantov v naši državi zelo povečalo, kar bo zagotovo katastrofalno vplivalo na varnost, red in mir.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine