22.9 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

Naša severna soseda že rekla migrantom STOP! Avstrijska vlada ne bo obnovila sodelovanja v programu premestitve migrantov

Avstrija ne bo obnovila sodelovanja v programu Evropske unije za premestitev. Evropski komisiji bodo sporočili, da v okviru programa ne bodo več sprejemali beguncev, so za avstrijsko tiskovno agencijo APA danes potrdili na avstrijskem notranjem ministrstvu.

 

“Mi kot majhna država Avstrija že prispevamo sorazmerno večji delež. V preteklih petih letih so v Avstriji vložili skoraj 200.000 prošenj za azil,” so pri ministrstvu pisno odgovorili na vprašanje APA.

Avstrija je lani po podatkih Evropske komisije odobrila 229 mest za program relokacije. V okviru programa premestitve mednarodne organizacije, kot je na primer Visoki komisariat ZN za begunce (UNHCR), na kriznih območjih izbirajo begunce za relokacijo.

Avstrija je od leta 2015 prek treh humanitarnih programov za sprejemanje beguncev sprejela 1900 ljudi, predvsem iz Sirije. Prejšnja vlada avstrijske ljudske stranke in svobodnjakov se je v začetku leta 2017 umaknila iz programa premestitve.

Bruselj si želi iz kriznih območij preko programa premestitve v Evropo pripeljati več kot 30.000 beguncev. Država članica dobi za vsakega begunca 10.000 evrov evropskih sredstev. Sodelovanje v programu je prostovoljne narave in država si lahko vsak trenutek premisli glede števila ljudi, ki jih je pripravljena sprejeti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine