18.3 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Največji ulov migrantov je bil na območju Ilirske Bistrice; med ilegalci prednjačijo Afganistanci

“Na območju PU Koper smo v zadnjih 24ih urah obravnavali 37 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo,” so nam danes sporočili iz Kopra.

Kot dodajajo, nihče od obravnavanih na območju Slovenije ni zaprosil za mednarodno zaščito, dve osebi pa so namestili v Center za tujce v Postojni, medtem ko je bilo šest oseb že bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, ostali pa bodo HVO vračani danes tekom dneva. Največ so jih zajeli na območju Ilirske Bistrice in sicer dvajset.

Med zajetimi migranti na Primorskem prednjačijo Afganistanci (19), sledijo državljani Irana (8), Iraka (6), Bangladeša (2), po en migrant prihaja iz Kosova in Turčije.

O nezakonitih migrantih poročajo tudi iz PU Ljubljana, saj so od včeraj do danes zjutraj prijeli 16  tujcev. Gre za državljane Maroka in Alžirije.

Zanimivo je, da so tokrat tudi iz kranjske policijske uprave poročali o migrantih. Dva državljana Libije sta jo namreč hotela mahniti čez Karavanke v Avstrijo, izkazalo pa se je, da sta prišla v Slovenijo ilegalno s Hrvaške. Odpeljali so ju v prehodni dom za tujce.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine