23.1 C
Ljubljana
torek, 25 junija, 2024

Nagnusno do fundamenta: muslimanski migrant spolno napadel 14-letno dekle – sedaj žrtvi očitajo, da je sama sprovocirala napadalca z načinom oblačenja

V Kanadi je prišlo do novega incidenta, saj je 14-letno šolarko spolno napadel sirijski migrant. In kar je najhuje: žrtev mora sedaj svoje počutje relativizirati v odnosu do migrantov. In vse to le zato, ker šolski uradniki agresorja obravnavajo kot žrtev.

 

Kot poročajo nekateri spletni portali, je vodstvo šolo zaprosilo posiljeno dekle, naj še enkrat razmisli o položaju s svojega vidika. Šlo naj bi za incident, ko se je eden od dveh migrantskih mladeničev spravil otipavat omenjeno 14-letnico. Policija v omenjenem kraju pa sedaj pritiska na mater žrtve, naj poskuša gledati na incident tudi s perspektive begunca iz Sirije. Češ, upoštevati je treba t. i. kulturna vprašanja, saj naj bi bilo pomembno tudi to, kako migranti zaznavajo način oblačenja kanadskih deklet in kako v muslimanskih migrantih »delujejo hormoni«.

Ergo: 14-letnica je torej sama kriva za spolno zlorabo – vsaj tako je mogoče razumeti vodstvo njene šole. Ker ni upoštevala kulturnih razlik in ker izziva napadalce. Naj razume, kdor lahko!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine