10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Nagnusno do fundamenta: muslimanski migrant spolno napadel 14-letno dekle – sedaj žrtvi očitajo, da je sama sprovocirala napadalca z načinom oblačenja

V Kanadi je prišlo do novega incidenta, saj je 14-letno šolarko spolno napadel sirijski migrant. In kar je najhuje: žrtev mora sedaj svoje počutje relativizirati v odnosu do migrantov. In vse to le zato, ker šolski uradniki agresorja obravnavajo kot žrtev.

 

Kot poročajo nekateri spletni portali, je vodstvo šolo zaprosilo posiljeno dekle, naj še enkrat razmisli o položaju s svojega vidika. Šlo naj bi za incident, ko se je eden od dveh migrantskih mladeničev spravil otipavat omenjeno 14-letnico. Policija v omenjenem kraju pa sedaj pritiska na mater žrtve, naj poskuša gledati na incident tudi s perspektive begunca iz Sirije. Češ, upoštevati je treba t. i. kulturna vprašanja, saj naj bi bilo pomembno tudi to, kako migranti zaznavajo način oblačenja kanadskih deklet in kako v muslimanskih migrantih »delujejo hormoni«.

Ergo: 14-letnica je torej sama kriva za spolno zlorabo – vsaj tako je mogoče razumeti vodstvo njene šole. Ker ni upoštevala kulturnih razlik in ker izziva napadalce. Naj razume, kdor lahko!

Zadnje novice

Sorodne vsebine