14.5 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Nacionalna sramota! Velika Britanija zavrnila prošnje za azil vsem sirskim kristjanom in sprejela sto odstotkov muslimanskih migrantov

Britanska vlada je priznala, da med valom sirskih migrantov v Veliko Britanijo ni bil sprejet niti en kristjan, pri čemer je ministrstvo za notranje zadeve zavrnilo peščico nemuslimanov, čeprav so bili izbrani s strani Združenih narodov za ponovno naselitev.

Kljub temu da so kristjani v Siriji preganjani in da so zaradi tega Evropska unija, ZDA in tudi Velika Britanija leta 2016 razglasile genocid nad to ogroženo versko skupnostjo, so v državo ponovno naselili 1112 Sircev, a vsi so bili muslimani. Barnaba sklad, agencija, ki nudi podporo kristjanom, ki so preganjani zaradi svoje vere, je zahteval podatke in jih pridobil šele po dolgih pogajanjih z ministrstvom za notranje zadeve.

Sodeč po teh podatkih je bilo 1226 migrantov (90 odstotkov) od 1358, ki jih je visoki komisar ZN za begunce (UNHCR) priporočil za ponovno naselitev v Veliko Britanijo v prvih treh mesecih tega leta, ravno sunitskih muslimanov, ki štejejo približno 65 odstotkov vseh Sircev. Medtem ko je kristjanov nekaj več kot 10 odstotkov prebivalcev države, so štirje zaprosili za azilni dom in notranje ministrstvo ni prošnje odobrilo niti enemu, čeprav so bili priporočeni s strani Združenih narodov, vključno z enim ateistom in s 127 migranti iz šiitske ali druge muslimanske manjšine.

Kristjani v Siriji brutalno preganjani
Sklad je lansko leto obtožil UNHCR, da neupravičeno dajejo prednost sunitskim muslimanom pred preganjanimi manjšinami, s tem ko jih v večini priporočajo za ponovno naselitev na Zahod, in poudarili so, da ne zahtevajo posebne obravnave kristjanov, ampak naj bodo sprejeti begunci izbrani “na podlagi ranljivosti”. Martin Parsons, vodja raziskav Barnaba sklada, je dejal, da meni, da se v ozadju skriva “kulturni problem”, da med begunce ne sprejmejo kristjanov, kar se kaže v merilih ZN, ki pod “ranljivost oseb” uvrščajo homoseksualnost in vse drugo, ne pa preganjanosti zaradi vere. “Če je musliman homoseksualec, je kazen po šeriatskem pravu smrt, a tudi če se kdo spreobrne iz islama v krščanstvo, je kazen smrt,” je dejal in dodal, da so verske manjšine še vedno tarča islamskih skrajnežev. Več kot 250 ljudi je bilo nedavno v napadu na pravoslavno krščansko manjšino ubitih in veliko večje je število ranjenih, kot so poročali mediji. Džihadisti so potrkali na vrata kristjanov in pobili celotne družine, pustili pa so pri življenju po eno osebo kot pričo njihove brutalnosti, poroča Breitbart. Zato je sklad obnašanje Velike Britanije do preganjanih kristjanov označil za “nacionalno sramoto”.

A. G./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine