9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Na Štajerskem prijeli državljane Afganistana in Maroka, nekateri od njih zaprosili za mednarodno zaščito

Včeraj  zjutraj  so  policisti  na  Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem  tovornem  vozilu  turških  registrskih  oznak,  ki  ga je vozil državljan  Turčije,  odkrili  štiri  skrite  državljana  Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so vrnili na Hrvaško. Včeraj,  zgodaj  popoldan,  so  policisti  na počivališču Dravsko polje, ob avtocesti  A4 Gruškovje – Slivnica, prijeli 4 državljane Afganistana, ki so pred  tem, skriti na podvozju enega od tovornih vozil, na MMP Gruškovje, iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v našo državo. Ker so v postopku vsi štirje zaprosili za mednarodno zaščito v naši državi, so jih prepeljali v Azilni dom.

Sinoči  so  policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem  vozilu  turških  registrskih  oznak,  ki  ga  je  vozil državljan Turčije,  odkrili  štiri skrite državljana Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj  zjutraj  so  imeli  policisti  PP  Gorišnica  v postopku državljana Hrvaške,  ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Včeraj  popoldan  so  imeli  policisti  PP  Gorišnica v postopku državljana Slovenije  in  državljanko Hrvaške,  ki sta s tovornim avtomobilom hrvaških registrskih  oznak,  prestopila  državno  mejo  med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so jima izdali plačilna naloga.

Sinoči so policisti v Bukovcu prijeli 2 državljana Maroka, ki sta včeraj na zeleni meji, iz Hrvaške nedovoljeno vstopila v našo državo. Ker sta v postopku zaprosila za mednarodno zaščito v naši državi, so oba prepeljali v Azilni dom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine