5.5 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Na Primorskem ujeli osem migrantov, v Beli krajini pa aretirali tihotapca iz Gruzije

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 11. 7. 2019 od 6.00 ure, do danes, 12. 7. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 8 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 5 oseb, PMP Jelšane 2 osebi in PP Koper 1 osebo.

Nobena oseba ni zaprosila za mednarodno zaščito, dve sta bili zavrnjeni primejni kontroli, štiri so bile vrnjene po sporazumu v Republiko Hrvaško včeraj, dve osebi pa bosta vrnjeni danes.

Policisti PMP Jelšane so obravnavali državljana Slovenije zaradi suma kaznivega dejanja po 308. členu KZ. Poskušala je vstopiti na mejnemi prehodu z osebni avto, v  katerem sta bila, v prtljažniku, skrita dva državljana Pakistana. Preiskava je še v teku.

Policisti so 10. 7. in 11. 7. med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ponikev (Brežice), Semiča, Javorovice, Orešja na Bizeljskem in v Brežicah  izsledili  in  prijeli  štiri državljane Alžirije, tri državljane Egipta,  dva državljana Sirije, državljana Iraka in državljana Ukrajine, ki so  nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

11. 7. nekaj po 15. uri so policisti prejeli obvestilo o sumljivih osebah v okolici  kraja  Stara Lipa. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj  in vodniki službenih psov. Med iskalno akcijo so na širšem območju izsledili   in  prijeli  devet  državljanov  Pakistana,  ki  so  nezakonito prestopili  državno  mejo.  V  gozdu  so  našli  tudi avtomobil avstrijskih registrskih  oznak,  kasneje pa prijeli še voznika, ki je skušal pobegniti. Ugotovili  so, da je 27-letni državljan Gruzije tujce z osebnim avtomobilom čakal  na  območju Slovenije in jih nameraval prepeljati v Italijo. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, predvidoma danes pa ga bodo s kazensko ovadbo zaradi  kaznivega  dejanja  prepovedano  prehajanje meje ali ozemlja države privedli  k preiskovalnemu sodniku. Osem državljanov Pakistana bodo predali hrvaškim  varnostnim  organom,  mladoletnega  državljana  Pakistana,  ki je potoval brez spremstva, pa so namestili v center za tujce.

Zadnje novice

Sorodne vsebine