18.8 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Na podvozju vlaka našli Afganistance, Ljubljančan “švercal” 8 ilegalnih migrantov

Policisti PMP Dobova so pri temeljiti mejni kontroli tovornega vlaka, ki je na  vstop  v  Slovenijo  pripeljal  žito,  na podvozju našli tri državljane Afganistana,  ki  so  se  poskušali  izogniti  mejni kontroli in nezakonito vstopiti  v  Slovenijo.  Tujce  so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na  mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila  turških  registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled  tovornega vozila. V tovornem delu so našli državljana Afganistana, ki  se  je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti  PP Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Lokvah  izsledili  in prijeli šest državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki so tujci še potekajo.

Obravnavani ilegalni migranti na območju PU Koper v zadnjih 24ih urah

V vasi Rakitovec so policisti obravnavali 8 državljanov Irana, v Pregarjah državljana Nepala, v Dolenjskem potoku pa 2 državljana Maroka.

Ob 15.30 so policisti vozili za osebnim avtomobilom koprskih registrskih številk, ki na cesti Petrinje – Klanec na znake policije ni ustavljal.
Vozilo je bilo ustavljeno v Klancu. Osebni avto Seat leon je vozil 37-letni Izolan, v vozilu so bili še štirje ilegalni migranti, in sicer dva državljana Turčije, državljan Iraka in državljan Kosova. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled na mamila, ki ga je odklonil, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zasegli so mu tudi manjšo količino heroina. Sledi mu obdolžilni predlog, postopki obravnave ilegalnega prehoda državne meje še potekajo.

Ob 20.45 so policisti dobili obvestilo očividca, ki je povedal, da je pod Harijami v smeri Podgrada na ovinku opazil dve vozili, goriških in ljubljanskih registracij, okoli vozil pa je bilo več ljudi. Osebni avto Peugeot 307, ljubljanske registracije, naj bi zatem peljal proti Ilirski Bistrici. Policisti so vozilo izsledili in prijeli voznika, 38-letnega državljana Slovenije iz Ljubljane, ter potnike, 6 državljanov Iraka in 1 državljana Eritreje.

Zatem so policisti v Ilirski Bistrici izsledili še osebni avto znamke Mazda, goriške registracije. V vozilu ni bilo nikogar. V nadaljevanju so prijeli pod Harijami 4 državljane Eritreje, 1 državljana Sirije in 3 državljane Egipta. V bližini vozila je bil prijet tudi 34-letni državljan Slovenije.

Vsi postopki še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine