11.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 3 oktobra, 2022

Na Otoku z univerze izključili študenta, ki je izrazil nasprotovanje do halal mesa in šeriatskega prava v državi

Na univerzi Central Lancashire so izključili študenta, ki je v predavalnici izrazil mnenje, da je obredno klanje halal barbarsko, ter izrazil odklonilen odnos do islamizacije Velike Britanije.

19-letni član UKIP-a Sebastian Walsh je bil izključen z univerze zaradi “kontroverznih mnenj”, ki jih je po poročanju portala Voice of Europe delil z drugimi v pogovoru. Izključili naj bi ga na podlagi več pritožb o njegovem “obnašanju”.

“Vse se je začelo s premorom, ki smo ga imeli med predavanjem,” je pojasnil Walsh, ki je v pogovoru s sošolcem na začetku semestra omenil, da sam ne bi nikoli naročil pri Subwayu ali KFC, ker uporabljajo halal meso. “Ne strinjam se z barbarskim zakolom katerekoli živali v imenu religije,” je pojasnil Walsh.

Ne podpira šeriatskega prava v Veliki Britaniji

Ko so pri drugem predavanju razpravljali o priseljevanju, je povedal, da se mu zdi, da bi morali biti do brezplačnega zdravstva upravičeni zgolj britanski državljani. “Vsi pravijo, da je brezplačno, a ni, saj plačujemo davke zanj. Ne želim, da bi moji davki šli za nekoga, ki nima pravice biti (v državi),” je svoje stališče pojasnil Walsh, ki meni, da so podobnega mišljenja tudi številni drugi ljudje v Veliki Britaniji.

Njegove kolege naj bi ravno tako zmotilo dejstvo, da je Walsh izpostavil delovanje več kot trideset šeriatskih sodišč v Veliki Britaniji, o katerih smo na našem portalu poročali že leta 2017. To se je Walshu zdelo nesprejemljivo, saj verjame, da bi morali biti moški in ženske v Veliki Britaniji enakopravni. “Enostavno se ne strinjam z načinom delovanja teh sodišč in načinom, na kakršnega obravnavajo ženske.”

Teden dni pozneje je dobil e-mail z univerze, v katerem so zapisali, da je “njegovo vedenje” na podlagi poročil, ki jih je univerza prejela od Walshevih predavateljev, “nesprejemljivo”. Univerza je zato Walsha izključila do konca šolskega leta. V primeru, da bi želel nadaljevati z obiskovanjem predavanj, pa bi Walsh moral podpisati dogovor o lepem vedenju in se podvreči izobraževanju o raznolikosti.

Univerza zahteva popolno podreditev

Z drugimi besedami, univerza od Walsha zahteva popolno podreditev. Ni jim dovolj samo njegov molk, od njega zahtevajo tudi strinjanje. Walsh se je temu uprl in napovedal, da se bo boril proti odločitvi univerze. “Svoboda govora je človekova pravica in odločen sem, da bom pri tem vztrajal.” Mladi študent je povedal, da se bo boril proti odločitvi univerze zato, da v bodoče ne bodo drugi kaznovani za izražanje svojih mnenj.

“Mlademu fantu preprečujejo izobraževanje zgolj zaradi izražanja svojega mnenja,” je situacijo komentiral blagajnik stranke UKIP Neil Graham“Ali ima Sebastian prav ali narobe, še vedno bi moral imeti možnost izraziti svoje mnenje v univerzitetni predavalnici in trdno verjamemo v njegovo pravico, da to tudi stori.”

UKIP se je v zadnjem letu dodobra preobrazil iz stranke, ki se je borila zgolj za brexit, v stranko, ki se zavzema za svobodo govora in ohranitev Velike Britanije.

Ivan Šokić/Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine