10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Na območju PU Novo mesto zadnji vikend kar 317 zajetih migrantov, aretiranih pa devet tihotapcev

Piše: R. P. 

Od petka zjutraj pa do ponedeljka zjutraj so policisti novomeške policijske uprave obravnavali 317 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Večina je bila prijetih na območju Posavja, dodatno pa 39 na območju policijske postaje Metlika (Čurile, Metlika, Drašiči) in 3 na območju policijske postaje Črnomelj (Vinica).

Kriminalisti in policisti so obravnavali devet tujih državljanov zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika Republike Slovenije.

V petek zvečer so policijski policijske postaje za izravnalne ukrepe v Brežicah ustavili vozilo nemških registrskih tablic, ki ga je vozil 23-letni državljan Romunije. V postopku so ugotovili, da ima v avtu sedem državljanov Turčije, ki je izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so v soboto popoldne, okoli pol četrte, v Trebežu ustavili dve sumljivi vozili poljskih tablic, polnih ljudi. V enem je 64-letni državljan Ukrajine vozil sedem drž. Turčije, v drugem pa 24-letnik državljan Ukrajine pet drž. Turčije. Pri postopku ustavljanja in varovanja so jim pomagali še brežiški in krški policisti.

Dobro uro kasneje so v Dečnem selu ustavili enot, nato pa v Globokem še dve vozili zaradi suma, da sodelujejo pri nezakonitem prehajanju državne meje. V Dečnem selu so prijeli in pridržali dva državljana Latvije (stara 18 in 19 let), ki v vozilu nista imela drugih potnikov. V Globokem so prijeli 20-letnega Latvijca, ki je v vozilu imel še pet državljanov Turčije in nato še avto z 22-letnim voznikom iz Latvije, ki je bil v avtu sam. Po iskalni akciji, tudi s pomočjo drona, so nekaj kasneje v bližini prijeli še sedem drž. Turčije, ki so se pred tem peljali z 22-letnim osumljencem.

V soboto zvečer so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na Obrežju obravnavali 39-letnega drž. Ukrajine, ki je v avtu poljskih tablic skrival tri drž. Turčije.

V nedeljo zvečer so metliški policisti v Drašičih ustavili osebni avtomobil estonskih tablic, ki ga je vozil 44-letni državljan Estonije. V postopku so ugotovili, da ima v avtu še pet drž. Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za bivanje v Sloveniji.

Vsem osumljencem so odvzeli prostost in jih pridržali, zasegli so jim tudi vozila. S kazenskimi ovadbami bodo privedeni k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine