17 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Na območju PU Maribor zajeli številne nezakonite migrante; poškodba z motorno žago in požara

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  275 klicev, od tega 80 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje policije. V tem času smo obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

Včeraj  zgodaj  popoldan so policisti Postaje prometne policije Maribor, na avtocesti  A1,  pri  izvozu  Maribor  Center,  v  smeri Ljubljane, ustavili kombinirano  vozilo  romunskih  registrskih  oznak.  V  njem  so prijeli 14 državljanov  Šri  Lanke,  ki  so  nedovoljeno vstopili na območje Šengna na Madžarskem in nato iz Madžarske nedovoljeno vstopili v našo državo. Prijeli in pridržali so tudi njihova sprovajalca, dva državljana Romunije. Oba bodo s  kazensko  ovadbo  privedli  na  zaslišanje  k pristojnemu preiskovalnemu sodniku. Ostale bodo vrnili madžarskim varnostnim organom.

Sinoči  so  policisti  PP  Ormož  ustavili osebni avtomobil, ki ga ja vozil ukrajinski  državljan.  V  vozilu je prevažal 4 državljane Pakistana, ki so pred  tem  nedovoljeno  prestopili  državno  mejo.  Ukrajinca  so policisti pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k pristojnemu preiskovalnemu sodniku. Ostale bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Nekaj  minut  kasneje so policisti na drugem mestu prijeli še 5 državljanov Pakistana,  ki  so  pred  tem nedovoljeno prestopili državno mejo. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Porezal jo je z motorno žago

Včeraj  zjutraj  je 39-letni moški v Središču ob Dravi, na njeno prošnjo, z motorno  žago  podrl  dve  manjši drevesi, last 75-letne domačinke. Ko je z motorno  žago  podiral manjšo od obeh dreves, je domačinka pridržala drevo, da  ne  bi  padlo  na ograjo. Ko je moški deblo prerezal, je z motorno žago porezal tudi lastnico, nad gležnjem leve noge. Hudo poškodovano žensko so z reševalnim vozilom prepeljal v SB Ptuj. Policisti bodo neprevidnega moškega, ki nima opravljenega izpita iz varnega dela z motorno žago, kazensko ovadili.

Izbruhnil požar v hlevu

Sinoči je izbruhnil požar v hlevu v Lormanju. Domači so požar k sreči hitro zaznali, sami pričeli z gašenjem in obvestili gasilce. Ti so požar dokončno pogasili.  Nastalo  je  za  okoli  2.000  evrov materialne škode. Živino so rešili, poškodovan ni bil nihče. Policisti  so  ugotovili, da je imel lastnik v hlevu mlade prašičke, ki jih mje  grel  z grelno lučko. To je imel nameščeno na kovinski palici, ki pa je zdrsnila z ograje in padla na seno, to pa se je vnelo. Policisti  bodo o svojih ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine