13.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Na območju PU Maribor prijeta velika skupina ilegalnih migrantov; zaostriti bi bilo potrebno zakonodajo

Mariborski operativno-komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 320 klicev, od tega 85 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Med njimi je bilo:

– 19 obvestil s področja kriminalitete,

– 19 obvestil o  prometnih nesrečah,

– 10 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru.

Med izstopajočimi primeri so policisti obravnavali:

Prijeta skupina tujcev

Na  območju  PP  Podlehnik, je bilo 5. 6. 2019 okoli 16.30 prijetih 21 tujcev,  in  sicer  osemnajst  državljanov  Bangladeša  in trije državljani Pakistana, ki so ilegalno prišli iz Hrvaške v Slovenijo. Tujci so zaprosili za azil in bili odpeljani v azilni dom.

Se pravi, da migranti veselo izkoriščajo zakonsko možnost pravice do azila, čeprav je jasno, da gre v tem primeru za ekonomske migrante in ne politične migrante. Nedvomno bi bilo potrebno zakonodajo na tem področju zaostriti, da ne bi prihajalo do zlorab, kot to predlagajo v SDS. Da bi bilo možno nezakonite migrante takoj zavrniti na meji oziroma jih vrniti nazaj na Hrvaško.

Prijet z ukradenim avtomobilom

Dne 5. 6. 2019 okoli 19.30 so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor na počivališču v Lormanju opravili postopek s 55-letnim državljanom Poljske, ki je vozil ukraden osebni avtomobil Toyota Auris hibrid.  Vozilo je bilo 26. 5. 2019 ukradeno v Italiji. Osumljeni je pridržan na podlagi drugega odstavka 157. člena zakona o kazenskem postopku. Po zbranih obvestilih bomo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo.

Poskus ropa

Neznani storilec je 5. 6. 2019 okoli 22.15 poskusil izvršiti rop na bencinskem servisu v Miklavžu. Storilec, ki je bil zamaskiran in imel v desni roki nož, je pristopil do bencinskega servisa, ki so ga pred tem zaprli oziroma  zaklenil in poskušal izvršiti rop. Pri tem je tolkel po vratih in jih poskušal odpreti, pri tem pa je zlomil kljuko in nato pobegnil. Z dejanjem je oškodoval podjetje za 100 evrov.

Vir: Policijska uprava Maribor

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine