4.2 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Na območju Policijske uprave Ljubljana prijeli šest tujcev iz Pakistana in Alžirije

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 182  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  28 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  58  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 29 dogodkov.

Policisti  so  med  drugim  s  področja  kriminalitete obravnavali roparsko tatvino,  7  tatvin,  3  vlome  (v dveh  primerih je ostalo pri poskusu) in primera  poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja  v  družini,  v  enem  primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  12  prometnih  nesreč  z materialno škodo in 2 nesreči z  telesnimi poškodbami.

S  področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru.

Med  9.  4.  2020,  od  6.  ure  in  10.  4.  2020, do 6. ure, so policisti Policijske  uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju  Štalcarij, Rajndola in Ljubljane izsledili in prijeli 6 tujcev (drž.  Pakistana  in  Alžirije),  ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Roparska tatvina na območju Viča

Včeraj okoli 18. ure smo bili obveščeni o roparski tatvini v eni izmed trgovin na območju Viča. Do sedaj neznani storilec je vstopil v trgovino, z manjšim nožem zagrozil prodajalki ter zahteval gotovin, jo odtujil in zbežal. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo je za nekaj sto evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  Opis neznanca:  moški visok okoli 180 cm, suhe postave, oblečen v temna oblačila.

Požar v Rožni dolini in v Domžalah

Danes zgodaj zjutraj smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Rožni dolini. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi zagorelo v drugem nadstropju hiše, vzrok požara pa še ni znan. Iz hiše so evakuirali pet stanovalcev, v dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ogledom. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Včeraj  dopoldan so bili policisti obveščeni o požaru lesene lope v okolici Domžal.  Po prvih podatkih naj bi zagorelo pri kurjenju v peči. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Prometna (ne) varnost

Včeraj,  nekaj  pred  16.  uro  se je na Koseški cesti  v Ljubljani zgodila prometna  nesreča,  v  kateri  sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odprl vrata vozila in zaprl  pot  kolesarju.  Pri  tem  se  je  kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine