-1.3 C
Ljubljana
sreda, 19 januarja, 2022

Na območju PU Koper zajeli 16 ilegalcev, Avstrijci pa so jih Sloveniji vrnili trinajst

Na območju PU Koper,  v obdobju od torka 9. 7. 2019 od 6.00 ure do danes 10. 7. 2019 do 6.00 ure, so policisti obravnavali 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 12 oseb in PP Koper 4 osebe.

Štirje državljani Irana, ki jih obravnava PP Koper), so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom. Ostalih dvanajst oseb bo vrnjenih na Hrvaško danes. Med temi dvanajstimi je šest Maročanov, štirje Alžirci ter po en Afganistanec in Nepalec.

Iz Policijske uprave Murska Sobota pa so sporočili, da je bilo na območju Ljutomera prijetih sedem ilegalnih migrantov. Trinajst oseb, ki so na nedovoljen način prestopili tudi slovensko avstrijsko državno mejo, pa je bilo prevzetih od avstrijskih varnostnih organov. Kot so sporočili, so včeraj  v jutranjem času policisti PP Ljutomer izven naselja Veščica najprej zaustavili osebni avtomobil srbskih registrskih številk. Takoj za njim pa še osebni avtomobil slovenskih registrskih številk, kateri je prevažal pet državljanov Palestine, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v R Slovenijo.    33- in 43- letnima voznikoma, oba sta državljana Srbije, je bila odvzeta prostost in bosta s kazensko ovadena. Tujci bodo tekom jutrišnjega dne predani hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj  v  popoldanskem  času  je  bilo  od  avstrijskih varnostnih organov prevzetih  trinajst  državljanov  Bangladeša,  ki  so  na  nedovoljen način prestopili slovensko avstrijsko državno mejo. Ugotovljeno  je bilo, da so z dvema  voziloma  avstrijskih  in  srbskih  reg.  številk, ki sta jih vozila srbska  državljana  dne  4.7.2019  v  jutranjih  urah ilegalno vstopili v R Slovenijo  na  območju naselja Globoka, nato pa nadaljevali pot v Avstrijo, kjer  so  bili prijeti.  Osumljenca so avstrijski varnostni organi kazensko ovadili  in priprli, tujce pa so v skladu z veljavnim sporazumom o vračanju vrnili  v  Slovenijo  . Vsi tujci so med postopkom  zaprosili za mednarodno zaščito – azil in bili prepeljani v azilni dom v Ljubljano.

Zadnje novice

Sorodne vsebine