13.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Na območju PU Koper so imeli policisti spet veliko dela z nezakonitimi migranti

Na območju PU Koper so policisti od torka, 30. aprila 2019, od 7. ure do danes, 3. maja 2019, do 7. ure obravnavali 30 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Torek, 30. april 2019

V noči na 30. april 2019 je bil na območju Divače ukraden osebni avtomobil znamke Opel corsa sive barve, letnik 2002, reg. št. KPG1-499. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa so bili kontaktni ključi.

V Izoli je bilo tekom dopoldneva vlomljeno v stanovanjsko hišo, iz katere je bilo odnešenih več kosov zlatnine.

V okolici Il. Bistrice so policisti ustavili 17-letnega voznika kolesa s pomožnim motorjem znamke APN 6. Policisti so ugotovili, da je kolo z motorjem neregistrirano, voznik pa nima vozniškega dovoljenja. Kolo z motorjem so zasegli, za voznika pa bo napisan obdolžilni predlog.

V pregledu dogodkov PU Koper za 30. april 2019 smo že poročali, o prijetju 31-letnega državljana Hrvaške, ki je bil obravnavan za kaznivo dejanje prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Omenjeni je v osebnem avtomobilu prevažal 5 tujcev, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način. Voznik je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Zvečer so policisti v Krvavem potoku ustavili 77-letnega državljana Italije in 30-letnega državljana Pakistana z urejenim statusom v Italiji, ki sta v kombiniranem vozilu prevažala 25 oseb, ki so v Slovenijo prišle na nedovoljen način. Oba sta bila s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.

Sreda, 1. maj 2019

Ob 12:02 uri je bil Operativno-komunikacijski center PU Koper obveščen o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila na regionalni cesti Postojna–Planina.. Policisti so na kraju ugotovili, da se je v nesreči lažje telesno poškodovala 40-letna voznica motornega kolesa iz okolice Vrhnike. Slednja je vozila motorno kolo iz smeri Planine proti Postojni. V desnem nepreglednem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti zdrsnila po vozišču in padla ter nato trčila v skalo ob cesti. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana klinični center v Ljubljano.

Policisti so v Luciji ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila, doma iz Izole. Pri kontroli pogojev za vožnjo v cestnem prometu so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,09 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozilo mu je bilo zaseženo, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

V okolici Kopra je bilo vlomljeno v eno od trgovin, iz katere so storilci ukradli večje število kosilnic, motornih žag, dve kolesi in blagajniški minimum. S tatvino so lastnika oškodovali za 7.500 evrov.

V Kopru na Ukmarjevem trgu je neznani storilec izkoristil nepazljivost državljana Italije in mu ukradel moško torbico znamke Armani, v kateri je imel 300 evrov gotovine, ključe vozila in prometno dovoljenje. Občan je kasneje našel ključe in prometno dovoljenje, ki jih je storilec odvrgel, ter jih predal policistom, ki so predmeta že vrnili lastniku.

V Izoli je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, kjer je storilec ukradel 500 evrov gotovine, eno verižico, zapestnico, dva prstana iz rumene kovine in moško uro Swatch.

Zvečer so policisti posredovali v Izoli, kjer je javni red in mir kršil 37-letni moški. Omenjeni je imel čez dan zabavo, na kateri se je opil in s svojo glasbo motil prijaviteljico in sosede. Ko ga je prijaviteljica opozorila, se je kršitelj razjezil in ji pričel groziti. Ob prihodu policistov na kraj se 37-letnik ni umiril in ni želel sodelovati s policisti, podil jih je ter še naprej grozil s fizičnim obračunom. Ker s kršitvijo ni prenehal, so policisti zanj odredili pridržanje. Zaradi kršitve javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog.

Ponoči so policisti v Izoli ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem so ugotovili, da vozi pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,68 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, ter da nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Dopoldan so policisti pri naselju Trepčane v občini Il. Bistrica ustavili 37-letnega državljana Švedske, ki je v osebnem avtomobilu vozil 3 osebe, ki so v Slovenijo vstopile na nedovoljen način. Voznik bo danes s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Četrtek, 2. maj 2019

Ob 15.41 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Spodnjih Škofijah, v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. 80-letni voznik osebnega avtomobila se je iz stranske ceste vključeval na prednostno cesto in pri tem izsilil prednost 41-letnemu državljanu Italije, ki se je pripeljal z motornim kolesom. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

V Kopru je nekdo iz osebnega avtomobila ukradel obe registrski tablici KPUC-958. Prav tako je bila v Kopru s skuterja ukradena registrska tablica KP 3L-T7.

Svojci od 27. aprila 2019 pogrešajo 79-letnega Alojza Vida Benka iz Kobdilja 41. Pogrešani je bil nazadnje viden 27. aprila 2019 ob 9.45, in sicer v naselju Dane pri Divači, od koder se je peš odpravil po kurirčkovi poti v smeri naselja Vareje.

 

Policisti so skupaj z gasilci in vodniki reševalnih psov opravili iskalno akcijo, vendar osebe niso našli. Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, naprošajo, da pokličejo na telefonsko številko 113, anonimni telefon policije ali  policijsko postajo Sežana na tel. št. 05 707-1500.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka, 30. aprila 2019, od 7. ure do danes, 3. maja 2019, do 7. ure obravnavali 30 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

25 oseb so obravnavali policisti PP Koper, 4 osebe policisti PP Ilirska Bistrica in 1 osebo policisti PP Kozina.

Od vseh obravnavanih je 1 oseba zaprosila za mednarodno zaščito in bila odpeljana v azilni dom. 26 oseb je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 3 pa bodo vrnili danes oziroma po zaključenem postopku.

Policisti so obravnavali 3 osebe (državljana Italije, državljana Švedske in državljana Pakistana) za kazniva dejanja 308. (prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države).

Obravnavani po državljanstvih:

Pakistan: 22

Bangladeš: 4

Irak: 2

Iran; 1

Afganistan: 1

Vir: Policija uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine