7.5 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Na območju PU Koper so imeli poleg običajnega kriminala spet polne roke dela z migranti in tihotapci

V Kopru je bil ukraden skuter znamke Gillera Runer VXR 200, črno bele barve reg. številk KP GA-78 skupaj s pripadajočim prometnim dovoljenjem, zavarovalno polico in motoristično čelado znamke Shark. Lastnik je oškodovan za 600 evrov.

V noči na petek sta dva neznanca vlomila v bencinski servis v okolici Sežane. Po prvih ugotovitvah sta ukradla večjo količino cigaret.

V zadnjih 24-ih urah so policisti zasegli tri osebne avtomobile:

– v Kopru so vozilo zasegli 31-letniku,  ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistrirano vozilo na katerem je imel nameščene druge registrske tablice.

– v Divači so vozilo zasegli 38-letniku, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, v postopku pa mu je bil odrejen hitri test na droge in strokovni pregled, katera je odklonil.

– na cesti Vanganel –  Babiči, so vozilo zasegli 31-letniku, ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen in hitri test na droge, kateri je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil.

Za vse voznike sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v obdobju od četrtka 24. 10. 2019 od 6.00 ure do danes 25. 10. 2019 do 6.00 ure obravnavali 5 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali 1 drž. Maroka, ki ga bodo danes vračali hrvaškim varnostnim organom, policisti PP Piran pa so obravnavali 4 drž. Afganistana, ki so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

Včeraj so policisti zaradi storitve kaznivega dejanja po 308. členu KZ ” Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države” obravnavali dva državljana Ukrajine. Policijska patrulja PP Kozina je 23.10.2019 ob 21:05 uri v Materiji ustavili voznika kombija slovenskih registrskih številk, katerega je vozil 42-letni drž. Ukrajine, v vozilu pa je prevažal še 5 drž. Sirije, ki so v Slovenijo vstopili na nedovoljen način.

Druga policijska patrulja PP Kozina, ki se je nahajala malo naprej od ustavitve kombija, je opazila, da je iz iste smeri pripeljal še osebni avtomobil znamke Alfa Romeo slovenskih registrskih številk. Vozilo so policisti ustavili v Kozini in ugotovili, da ga je voznil 40-letni drž. Ukrajine, ki je sodeloval pri organiziranju prevoza. Oba voznika sta bila pridržana in privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor, vsi državljani Sirije pa trenutno so v postopku vračanja hrvaškim varnostnim organom.

Vir: Policijska uprava Koper

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine