16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Na območju Ormoža v ločenih skupinah zalotili skupaj skoraj dvajset migrantov

Včeraj zjutraj so policisti PP Ormož v gozdu v Loperšicah, pri nedovoljenem prestopu državne meje z Republiko Hrvaško, prijeli 6 državljanov Pakistana. Za  dva  od  njih  so  ugotovili,  da  sta  zaradi enakega prekrška že bila obravnavana  na PP Ilirska Bistrica, prvi 3. 7. 2019, drugi 4. 7. 2019. Ker je  en  od  prijetih  potreboval nujno zdravniško pomoč, so ga z reševalnim vozilom  prepeljali  v SB Ptuj, kjer je ostal na zdravljenju.

 

Pet so jih že vrnili  hrvaškim  varnostnim organom, tistega, ki je hospitaliziran pa bodo vrnili takoj, ko bo odpuščen iz bolnišnice.

Sinoči so policisti PP Gorišnica v Zavrču prijeli državljana Kosova, ki ima sicer  urejeno  bivališče na Hrvaškem, ker je na nedovoljen način prestopil državno  mejo  na  prehodnem  mestu  v naselju Zavrč. Danes so ga že vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes  zjutraj, takoj po 5. uri, so ptujski policisti na železniški postaji Ptuj,  na  vlaku, ki je pripeljal iz Ormoža, prijeli 11 tujcev. 5 jih je na vlak  stopilo v Frankovcih, 6 v Osluševcih. Med njimi je bilo 6 državljanov Tunizije,  po  2  državljana Alžirije in Sirije in en državljan Maroka. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes  ob 5.40 pa so policisti PP Ormož na železniških tirih blizu Središča ob Dravi prijeli 3 državljane Irana. Postopek z njimi še ni zaključen.

Zadnje novice

Sorodne vsebine