10.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Na območju Ormoža 35 ilegalnih migrantov, v bližini Šentilja še pet

Policisti Policijske uprave Maribor smo v času od 6. ure 10. 10. 2020 do 6. ure 11. 10. 2020, ob svojem rednem delu obravnavali naslednje dogodke, povezane z ilegalnimi migracijami:

Policisti PP Ormož so med opravljanjem nalog varovanja državne meje  v  bližini  Ormoža,  izsledili in prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili  državno  mejo.  Po  policijskem  postopku  z  devetindvajsetimi državljani   Sirije,   dvema   državljanoma   Egipta,   dvema  državljanoma Afganistana,  državljanom Irana in državljanom Iraka, bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PP Šentilj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Šentilja, izsledili in prijeli 5 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po policijskem postopku z državljanom Afganistana, Sirije in tremi Palestine so bili odpeljani v Center za tujce.

Na  MP  Gruškovje se je pripeljal voznik tovornega vozila turških  registrskih  številk.  Pri  pregledu  notranjosti  vozila, je bilo ugotovljeno,  da se v notranjosti tovornega prostora nahajajo štirje tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da  gre  za  državljane  Iraka.  Prav  tako  so  se  ob 17. uri pri vozniku tovornega  vozila  turških  registrskih  številk  v  notranjosti  tovornega prostora  nahajali trije tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Afganistana. Vsi tujci so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine