4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 marca, 2023

Na območju Haloz in Ormoža zajeli 27 ilegalnih migrantov, velika večina je zaprosila za azil, del pa jih je pobegnil

V zadnjih 24 urah so mariborski policisti obravnavali 27 oseb, ki so poskušale vstopiti v Republiko Slovenijo na nedovoljen način, in sicer 18 državljanov Pakistana, 7 državljanov Bangladeša in 2 državljana Alžirije.

 

Včeraj okrog 8. ure so policisti PP Ormož v naselju Šalovci prijeli 24 oseb, ki so na nedovoljen način prestopile državno mejo, in sicer 18 državljanov Pakistana in 6 državljanov Bangladeša. Vse osebe so v Republiki Sloveniji zaprosile za mednarodno zaščito ter so bile pripeljane v Azilni dom Ljubljana, enota Logatec.

Včeraj ob 15.20 so policisti PP Podlehnik v naselju Čermožiše izsledili državljana Bangladeša, ki je na nedovoljen način vstopil v Republiko Slovenijo in je prav tako zaprosil za mednarodno zaščito v Republiki Sloveniji.

Danes zjutraj ob 4.45 so policisti PP Ormož v Središču ob Dravi izsledili dva državljana Alžirije, ki sta na nedovoljen način vstopila v Republiko Slovenijo. Policisti še opravljajo postopek.

Danes zjutraj ob 5. uri so bili policisti obveščeni, da je neznana oseba z osebnim avtomobilom VW Passat bele barve, reg. št. GO, v kraju Obrež vzela v vozilo več oseb, za katere se sumi, da so na nedovoljen način vstopile v Republiko Slovenijo. Policisti PP Ormož so vozilo uspeli ustaviti, iz vozila pa je pobegnilo več oseb. Policisti so na kraju prijeli 41-letnega voznika omenjenega osebnega avtomobila, državljana Sirije, za katerega so odredili pridržanje. Policisti nadaljujejo z iskanjem oseb.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine