17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Na območje Ilirske Bistrice policisti ujeli deset nezakonitih migrantov iz Afrike

V Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v poslovni objekt. Premetal je notranjost poslovnega prostora in sprožil gasilni aparat. Odnesel ni nič. Je bil to spet migrant?

V Kopru pa je nekdo v ograjenem prostoru pred prodajalno z novega vozila W Amarok ukradel luči in poškodovali inštalacijo. Škode je za 2000 evrov.

Nekaj čez polnoči so policisti v Kopru 23-letnemu vozniku zasegli osebni avto Audi A4, saj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V vasi Laže pri Sežani je nekdo vlomil v poslovni objekt. Odnesel je štiriročne baterijske stroje, skupaj vredne 1.000 evrov.

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 4. 4. 2019 od 7.00 ure, do danes, 5. 4. 2019 do 7.00 ure, obravnavali 10 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Vse osebe so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica. Dve osebi sta zaprosili za mednarodno zaščito, ostale bodo tekom današnjega dne vrnili hrvaškim varnostnim organom. Obravnavani nezakoniti migrant po državljanstvih pripadajo naslednjim državam: 8x Alžirija in 2x Maroko.

Vir: Policijska uprava Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine