7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Na Obali so policisti obravnavali 64 ilegalnih migrantov

Na območju PU Koper so prek vikenda policisti obravnavali 64 ilegalnih migrantov. Dvaindvajset so jih obravanavali na območju Policijske postaje Koper, 21 so jih obravnavali na območju Ilirske Bistrice, 19 na območju Kozine, dva pa so nam vrnili italijanski policisti. Oba vrnjena migranta sta zaprosila za azil.

V dveh primerih je šlo za organiziran prehod meje. V petek so okoli 18. ure pri Obrovu policisti zaustavili mercedes A200, ki ga je vozil 40-letni Pakistanec, ki ima dovoljenje za prebivanje v Sloveniji. V avtu je prevažal deset rojakov – nezakonitih migrantov. Policisti so prevoznika namestili v pripor, vseh deset ilegalcev pa je zaprosilo za azil, zato so jih namestili v azilni dom.

Danes nekaj čez peto uro zjutraj pa so policisti v Podgorju ustavili kombi, ki ga je vozil italijanski državljan. Ob pregledu kombija so odkrili Pakistanca, ki je bil vodič šestnajstim rojakom, ki so ilegalno prešli mejo. Postopki še potekajo.

Največ ilegalnih migrantov, ki so jih minuli vikend obravavali na Obali, prihaja iz Pakistana, in sicer 30. Enajst jih prihaja iz Alžirije, deset iz Turčije, 4 iz Albanije, po dva iz Afganistana, Iraka, Tunizije in Slovenije ter eden s Kosova. Trije ilegalni prestopniki meje, ki imajo urejene statuse v EU, so bili izpuščeni, šestnajst jih je nameščenih v azilne domove, osem jih je bilo vrnjenih na Hrvaško, postopki proti 37 pa še potekajo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine