7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Na Koprskem so prijeli 26 ilegalnih migrantov; tudi na štajerskem živahno

Na območju PU Koper so policisti od srede, 5. 8. 2020 od 6.00 ure, do danes, 6. 8. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 26 oseb.

Obravnavani po enotah: PP Koper 15, PP Ilirska Bistrica 10 in PP Piran 1.

Ob 4. uri zjutraj so policisti ustavili kombi na Kastelcu. V kombiju je bilo 15 državljanov Bangladeša, voznik pa je bil 55-letni državljan Slovaške. V obravnavi je kaznivo dejanje po 308. členu KZ, postopki še potekajo.

Po državljanstvih:
Bangladeš      15
Pakistan          6
Alžirija             5

Tovornjak tihotapil Maročane in Egipčana

To pa še ni vse. Policija je imela veliko dela tudi na štajerskem koncu:  tako so včeraj,  ob  8.40, policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem  tovornem  vozilu  registrskih  oznak  BiH  odkrili osem skritih tujcev,  ki  so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Med njimi  je  bilo 6 državljanov Maroka, en Iračan in en Egipčan.  Po končanem postopku so jih policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

Šest Maročanov

Včeraj,  ob  18.45,  so  nas  hrvaški  varnostni organi obvestili, da je iz njihovega  mejnega  prehoda  Macelj,  v gozd v smeri Slovenije, pobegnilo 6 tujcev.  Slovenski policisti so takoj blokirali celotno območje in danes ob 5.45,   200   m  od  Mednarodnega  mejnega  prehoda  Gruškovje,  prijeli  6 državljanov Maroka. Vse so takoj predali hrvaškim varnostnim organom.

Čez državno mejo, kjer ni prehoda

Včeraj  popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku štiri tujce, ki so z osebnim avtomobilom italijanskih registrskih oznak, prestopili državno mejo  med  Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso  imeli  ustreznih  dovoljenj.  Policisti so jih oglobili. V vozilu sta bila  dva  državljana  Hrvaške  in  dva državljana BiH. Hrvata so policisti takoj  predali  hrvaškim varnostnim organom, državljana BiH pa bodo hrvaški varnostni organi sprejeli danes.

Zadnje novice

Sorodne vsebine