17 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Na Kočevskem zajeli 30 migrantov, pri Razkrižju pa tihotapec migrantov povzročil prometno nesrečo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 30 tujcev (državljane Pakistana in Irana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Nova Sela in Padovem pri Fari. Postopki s tujci še niso končani.  

 

Prav tako so policisti včeraj na avtocesti pri Logatcu ustavili vozilo Audi A8, ki ga je vozil državljan Srbije. Ta je prevažal dva tujca, državljana Turčije, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Vozniku je bila odvzeta prostost, policisti pa zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Tujca sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Pri opravljanju nalog varovanja državne meje sta policista PP Ljutomer včeraj, malo po 19. uri na Razkrižju opazila, da je na sprednjem sedežu osebnega avtomobila znamke BMW, slovenskih registrskih številk, sedela Kitajka. Policista sta se zapeljala za vozilom in ga začela z zvočnimi in svetlobnimi znaki zaustavljati. Voznik znakov ni upošteval in je z nezmanjšano hitrostjo vožnjo nadaljeval v smeri Srednje Bistrice, kjer je v križišču zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil prometno nesrečo. Voznik je bil obvladan in vklenjen. Z zbiranje obvestil in opravljenim ogledom kraja kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je 32-letni državljan Slovenije v vozilu nezakonito prevažal štiri državljane Kitajske. Tujci bodo po končanih postopkih predani hrvaškim varnostnim organom. Osumljenemu državljanu Slovenije je bila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in nevarne vožnje v cestnem prometu. V prometni nesreči je na vozilih nastalo za okrog 3000 evrov škode.

Zadnje novice

Sorodne vsebine