10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Na Hrvaškem aretirali Belgijce, ki so tihotapili migrante

Hrvaški policisti so prijeli 27-letnega državljana Belgije in Rusije ter še dva belgijska državljana zaradi suma tihotapljenja ljudi in pomoči pri kaznivem dejanju, je danes objavila policijska uprava s sedežem v Bjelovarju. Vsi trije osumljenci so od torka zvečer v priporu, so dodali.

 

 

Hrvaški policisti so v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah v vasi Novoseljani pri Bjelovarju poskušali ustaviti kombi z belgijskimi registrskimi oznakami. Voznik vozila ni ustavil, temveč je v počasni vožnji skočil iz vozila in pobegnil. Policisti so kasneje ugotovili, da je v kombiju prevažal več tujih državljanov, je objavili bjelovarsko-bilogorska policijska uprava na svoji spletni strani.

Policisti so kasneje v ponedeljek najprej prijeli 27-letnega državljana Belgije in Rusije, ki ga sumijo kaznivega dejanja tihotapljenja ljudi, nato pa tudi 26- in 38-letna belgijska državljana, ki ju sumijo pomoči 27-letniku.

Ljudi, ki so jih našli v kombiju, so pridržali na policijski postaji v Bjelovarju, kjer ugotavljajo njihovo identiteto in način vstopa na Hrvaško, so še zapisali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine