11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Na Dolenjskem, v Posavju in v Beli krajini obilen ulov: v eni noči 60 migrantov

Na mejni prehod Obrežje je okoli 19. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila ter v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

 

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Dobliče, Bistrica, Stranska vas pri Semiču, Črnomelj in Mirna Peč izsledili in prijeli 55 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski   postopki   s   50   državljani   Pakistana, tremi državljani Afganistana, državljanom Egipta in državljanom Indije še niso zaključeni.

Dogajalo se je tudi na Primorskem. Na območju PP Kozina (Golac) so policisti dopoldan prijeli 8 državljanov Pakistana, V Kuteževem pa so popoldan prijeli državljana Alžirije. Zvečer so policisti pri Šmarju prijeli pet oseb (državljana Iraka in štiri državljane Irana). Zjutraj so v Račicah prijeli še dva državljana Egipta. Ob 19. uri je bil v vasi V. Bukovica opažen osebni avto Škoda octavia combi, ljubljanskih registrskih številk, v katero je vstopilo več oseb.

Policisti so vozilo ustavili pri Kozini. Voznik je bil 35-letni državljan Sirije, z urejenimi dokumenti v Nemčiji, poleg njega sta bila še dva državljana Sirije, ki sta prišla v Slovenijo nelegano.

Zadnje novice

Sorodne vsebine