10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Na Dolenjskem ujeli 77 ilegalcev, postopki z njimi še potekajo

V zadnjih dneh so dolenjski policisti ujeli 77 ilegalnih migrantov in prijeli sedem prevoznikov.

V petek so policisti pri Krškem ustavili kombi nemške registracije in osebni avto z italijanskimi tablicami. Na vozniških in sovozniških sedežih so bili štirje Pakistanci, ki se ukvarjajo s prevozom ilegalcev, v obeh vozilih pa se je nahajalo še devet njihovih rojakov, ilegalnih migrantov. Prevoznikom so odvzeli prostost, postopki z ilegalci pa še potekajo. 

V soboto v jutranjih urah so brežiški policisti na avtocesti ustavili avto, ki ga je vozil 41- letni državljan Srbije, ki je prevažal pet ilegalcev iz Sirije. Srbu so odvzeli prostost, postopek z ilegalci pa še traja. 

V nedeljo dopoldne so policisti pri Dolenjskih Toplicah ustavili avto, ki ga je vozila Avstrijka, sovoznik pa je bil državljan Sirije. Prevoznika sta v avtu prevažala tri ilegalce- dva iz Palestine in enega iz Sirije. Tudi v tem primeru sta se prevoznika znašla za zapahi, postopki z ilegalci pa še niso zaključeni. 

Sicer pa so policisti prijeli še 60 ilegalcev, ki so nezakonito prestopili mejo in ji nato peš mahnili v notranjost države. Postopki z 42 državljani Pakistana, petimi Alžirije, štirimi Bangladeša, po tremi državljani Maroka in Afganistana, dvema Kosovarjema in enim Sircem še niso zaključeni. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine