22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Na Dolenjskem med prazničnima vikendoma enkrat ali trikrat več nezakonitih prehodov meje kot na Koprskem

Piše: L. K. F.

Na območju Policijske uprave  Novo mesto se je med silvestrskim vikendom, vključno s prazničnim ponedeljkom, zvrstilo kar 454 nezakonitih prehodov meje, največ je bilo državljanov Rusije.

Policisti PU Novo  mesto  so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na silvestrski konec tedna med 30. 12. 2022 in 3.  1.  2023  na  območju PP Brežice (Rigonce, Slovenska vas, Dobova, Loče, Jesenice  na  Dolenjskem,  Orešje, Velika Dolina, Obrežje, Mostec, Brežice) izsledili  in  prijeli  160  državljanov  Rusije, 93 državljanov Indije, 43 državljanov  Kube,  35  državljanov  Pakistana,  33  državljanov  Konga, 20 državljanov  Maroka, 15 državljanov Afganistana, 11 državljanov Irana, osem državljanov  Iraka,  osem  državljanov Nepala, šest državljanov Bangladeša, šest  državljanov  Centralnoafriške  republike, po tri državljane Kameruna, Tunizije  in  Slonokoščene  obale, dva državljana Palestine, dva državljana Turčije  in  po  enega  državljana  Šrilanke,  Alžirije  in Gvineje Bissau.

Skupaj 454. Policijski  postopki  s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni. Na območju PU Koper pa so jih obravnavali 138.

Včeraj, 3. januarja, pa so  policisti med  opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice  (Ribnica,  Dobova, Drnovo, Obrežje, Rigonce, Brežice) izsledili in prijeli  20  državljanov Pakistana, šest državljanov Maroka, tri državljane Indije, tri državljane Turčije, državljana Kube in državljana Bangladeša. Na območju PP Metlika (Želebej) pa dva državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Minuli, božični vikend, pa je bila situacija taka: Policisti PU Novo mesto so pri nezakonitem prehodu državne meje v petek, 23.12., prijeli 95, v soboto 49, v nedeljo 40, v ponedeljek pa 68 tujcev – skupaj 252 tujcev, ki so prestopili državno mejo izven območja mejnih prehodov. Razen treh državljanov Iraka, ki so jih v ponedeljek prijeli na območju Rosalnic, so vse ostale prijeli na območju Posavja (Rigonce, Obrežje, Mokrice, Dobova). Tujci sicer prihajajo iz različnih držav (Kube, Tunizije, Rusije, Maroka, Indije, Alžirije, Bangladeša, Sirije, Pakistana, Nepala in Irana) postopki z njimi pa še niso zaključeni.

Na  območju  PU  Koper  pa so med božičnim vikendom (+ponedeljek) obravnavali 170 nezakonitih prehodov državne meje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine