10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Na avstrijskem Koroškem v vagonu tovornega vlaka, ki je prišel iz Slovenije, odkrili 11 nezakonitih migrantov

Na železniški postaji Brnca na avstrijskem Koroškem so v tovornem vlaku iz Slovenije v petek popoldan odkrili 11 migrantov, med njimi pet otrok. Na avstrijsko Koroško so nezakonito pripotovali v vagonu vlaka, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA v noči na danes potrdila policija avstrijske Koroške.

Ko se je tovorni vlak ustavil na železniški postaji v Brnci, je delavec avstrijskih železnic iz enega od vagonov zaslišal glasove in otroški jok ter nemudoma obvestil policijo. V vagonu, ki je bil natovorjen z električnim materialom, so policisti nato odkrili 11 migrantov, med njimi družine z otroki.

Migrante, ki so v vagonu preživeli skoraj 40 ur, je v petek zvečer oskrbel tamkajšnji Rdeči križ. Njihovo zdravstveno stanje je dobro. Avstrijska policija jih je nato odpeljala v zbirni center v kraju Osoje, kjer bodo pristojni organi prevzeli azilni postopek.

Vsi migranti so iz Irana. Tri ženske in trije moški so stari od 17 do 39 let, otroci od štiri do 12 let. Med pogovorom z avstrijskimi uradniki so povedali, da jih je v noči na četrtek nek tihotapec ljudi iz zbirnega centra za begunce v vojvodinskem Šidu odpeljal na tamkajšnjo železniško postajo in jih namestil v vagon tovornega vlaka, iz katerega so predhodno odstranili več hladilnikov. Predvideno je bilo, da naj bi z vlakom pripotovali v Nemčijo. Za vsakega posameznika, tudi otroke, so tihotapcu plačali po tisoč evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine