11.4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Muslimanski priseljenec zaklal predavatelja

Na pariški univerzi je muslimanski priseljenec Ali R. z nožem umoril gostujočega irskega predavatelja, 66- letnega Johna Dowdinga. Kot povod za umor je navedel domnevno žalitev islamskega preroka Mohameda, ki naj bi jo zagrešil predavatelj.

Uprava univerze je sporočila, da je prišel Ali iz Pakistana v Francijo pred dvema letoma in se vpisal na univerzo, kjer je študiral administracijo. Padel je v prvem letniku, nato pa še mesece hodil na univerzo in se pritoževal, saj je menil, da za neuspeh ni kriv sam, pač pa drugi – univerza, sistem, predavatelji … Bil je tako nadležen, da so mu prepovedali vstop v poslopje, a je občasno še vedno prihajal in gnjavil, končno pa zagrešil umor.

Ali R. je z nožem trinajstkrat zabodel predavatelja v vrat in prsni koš, nato pa trdil, da je profesor kazal blasfemične slike ali karikature Mohameda. V preiskavi so vsi nekdanji študenti, ki so skupaj z Alijem obiskovali predavanja, zanikali, da bi profesor kdajkoli kazal kakršnekoli slike Mohameda, nihče se ni spomnil, da bi profesor Mohameda kadarkoli sploh omenil, ne v pozitivnem ne v negativnem kontekstu. Tudi v preiskavi prostorov umorjenega profesorja niso našli nobenih slik, na katerih bi bil upodobljen Mohamed. Preiskovalci zato menijo, da Ali bodisi laže bodisi gre za prenapeteža, ki je v svoji glavi sam skonstruiral »zločin«, zaradi katerega je posegel po nožu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine