23.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Muslimanoma zavrnjeno švicarsko državljanstvo, ker se nista hotela rokovati z osebami nasprotnega spola

Švicarsko mesto Lausanne je zavrnilo prošnjo dveh muslimanov za švicarsko državljanstvo, potem ko so oblasti ugotovile, da se nočeta rokovati z osebami nasprotnega spola.

 

Občina je muslimanoma zavrnila podelitev švicarskega državljanstva, kot razlog pa je navedeno “pomanjkanje spoštovanja do enakosti spolov”, je razkril župan Lausanna Gregoire Junod. Dodal je še, da so oblasti že pred nekaj meseci podvomile v ta dva muslimanska migranta, ko so ugotavljali, ali sploh izpolnjujeta pogoje za državljanstvo, nato pa so pred nekaj dnevi ugotovili, da enostavno nista integrirana v švicarsko okolje.

Župan švicarskega mesta sicer ni razkril narodnosti ali drugih podrobnosti, ki bi razkrile identiteto muslimanov, dejal je le, da se “nista rokovala z osebami nasprotnega spola”. Prav  tako sta “pokazala velike težave pri odgovarjanju na vprašanja, ki so jih postavili ljudje nasprotnega spola”. Nekateri muslimani namreč trdijo, da islam ne dovoljuje fizičnega stika z osebo nasprotnega spola, z izjemo nekaterih najbližjih družinskih članov.

Junod je poudaril, da sta svoboda prepričanja in vere zapisana v zakonih kantona Vaud, pod katerega spada tudi Lausanne, “verska praksa pa ne sodi izven zakona”, piše Daily Mail. “Ustava in enakopravnost med moškimi in ženskami prevladajo nad fanatizmom.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine