1.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Moldavca sta ilegalno prevažala Turke

Piše: C. R.

Včeraj okoli 15.30 so policisti na območju Čateža ob Savi kontrolirali voznika osebnega avtomobila moldavskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 23 letni državljan Moldavije in prav tako 23-letni sopotnik iz Moldavije v vozilu prevažata štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Državljanoma Moldavije so odvzeli prostost, ju pridržali in zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Policisti so sicer včeraj na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Sela pri Dobovi, Brežice, Jereslavec, Bukošek, Ribnica, Brežice) izsledili in prijeli 44 državljanov Afganistana, 22 državljanov Bangladeša, 15 državljanov Pakistana, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Indije, štiri državljane Rusije, štiri državljane Nepala, štiri državljane Maroka, tri državljane Turčije in državljana Alžirije in na območju PP Metlika (Rakovec) štiri državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine