6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

“Mladoletni” migranti v Grčiji zažgali begunsko taborišče, ker jim ni bila všeč hrana

Migranti v begunskem taborišču Pylaia v Thessaloniki so prejšnji mesec v protestu proti “slabim življenjskim pogojem” in nizki kakovosti hrane povzročili požar.

Protest so organizirali v zgodnjih jutranjih urah. Med protestom so se “mladoletniki” po poročanju Voice of Europe začeli rezati in zažigati žimnice. Grški gasilci so se takoj lotili požara in preprečili, da bi se razširil na preostale dele taborišča.

Poškodovani migranti so bili prepeljani v bližnjo bolnišnico, kjer so prejeli zdravstveno oskrbo. Zdi se, da je oskrba s hrano za migrante, ki so navajeni visokokakovostnih storitev v dolinah Iraka in Sirije, v Grčiji enostavno preslaba. Lahko domnevamo, da se vse več migrantov tudi zaradi tega navdušuje nad Slovenijo, ki bo samo za oskrbo s hrano 740 migrantov porabila več kot sedem milijonov evrov.

Foto: epa

V isti sapi pa si velik del grških državljanov ni sposoben zagotoviti osnovnih življenjskih potreb, kot sta hrana in zatočišče, zaradi hude ekonomske krize, s katero se skrajno leva grška vlada sooča zadnjih osem let.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine