10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Migrantski pritisk se stopnjuje: v zadnjih 24 urah samo na območju policijske uprave Koper ujeli kar 34 ilegalnih migrantov!

Na območju PU Koper so policisti od srede, 3. 4. 2019 od 7.00 ure, do danes, 4. 4. 2019 do 7.00 ure, obravnavali 34 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 25 oseb, policisti PPIU Koper 6 oseb (ki so bile vrnjene od italijanskih varnostnih organov), PP Kozina 3 osebe. Sedem oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali bodo predvidoma vračani tekom današnjega dne, po zaključenih postopkih.

Včeraj ob 19. uri so policisti na cesti proti Sviščakom ustavili kombinirano vozilo ljubljanskih registrskih tablic, ki ga je vozil 28-letni državljan Albanije. V vozilu je bilo 14 ilegalnih migrantov, od tega 13 državljanov Eritreje in en državljan Afganistana. Tujci bodo vrnjeni na Hrvaško, voznik pa bo po zaključenih policijskih postopkih s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policisti so sicer skupno obravnavali 14 Eritrejcev, 6 Tunizijcev, 5 Turkov, tri Irance, dva Pakistanca in po enega državljana Kameruna, Sirije, Afganistana in Kosova.

Zadnje novice

Sorodne vsebine